Tre måter å øke faktureringsgraden på

Økonomieksperten svarer:

DSCF2683.jpg

Med få enkle rutinemessige grep kan du øke faktureringsgraden og få bedre oversikt over effektiviteten i bedriften. Dette råder regnskapseksperten deg til å gjøre.  

For mange bedrifter er faktureringsgrad og effektivitet helt vesentlig å måle og optimalisere på. Høy faktureringsgrad fører ofte med høy lønnsomhet, og med disse tre rådene er bedriften langt på vei.  

1. Gode prosjektlederverktøy

Med god oversikt over ressursene, samt fordeling av arbeidsoppgaver er bedriften bedre rustet for økt effektivitet. Ofte kan det bli mye fokus på produksjonsleddet til bedriften, og prosjektledelsesverktøyet nedprioriteres. Christian Martinsen i økonomirådgivningshuset TheVIT mener at nettopp gode verktøy er viktig.

– Sørg for å ha dyktige prosjektledere og gode prosjektlederverktøy. Gode prosjektlederverktøy er helt vesentlig for å kunne styre faktureringsgraden, samt ha oversikt over tilgjengelige ressurser, sier Martinsen.

Finn en regnskapsfører som bruker PowerOffice Go her!

2. Enkel timeføring

Timeføring kan by på hodebry for de ansatte, og om det ikke kan gjøres raskt er sannsynligheten stor for at det skjer feil. Selv om fler og fler velger å gjøre timeføringen digitalt, er det god grunn for å tro at en del likevel henger litt etter.

– Timeføring bør skje digitalt i tilpassede systemer. Vi anbefaler alle kunder hos oss å benytte skybaserte løsninger, slik at timeføring tar minst mulig tid og blir så nøyaktig som mulig, sier Martinsen.

Les også: Teknologiselskapet som tenker trygghet i alle ledd

Christian Martinsen i TheVIT anbefaler timeføring i skybaserte systemer.

– Vi anbefaler alle kunder hos oss å benytte skybaserte løsninger.

Stadigflerevelger_2.jpg

3. Gode målerutiner

Administrasjonen har et overordnet ansvar for faktureringsgraden, oppfølging og måling av dette. Ifølge Martinsen er det viktig at det derfor tas overordnede grep slik at de ansatte forstår hvordan alt henger sammen.

– Det er viktig å forklare den enkelte ansatte hvordan selskapet måler og følger opp faktureringsgraden slik at man øker forståelsen og fokus på dette. Et enkelt timeføringssystem samt tydelige metoder for måling og evaluering er helt vesentlig, sier Martinsen som avslutter:

– I TheVIT har vi gode systemer for måling, men vi ser også at det gjøres feil i registreringen. Derfor er vi nøye på å grundig følge opp systemene og hvordan de brukes av de ansatte.

Med mobilen i hånda har du alltid full oversikt over det som er nødvendig, som for eksempel timeføring.

Personvern

© PowerOffice 2019

Skybasertregnskap.no

Skybasertregnskap.no er en innholdsnettside som driftes og eies av PowerOffice. Les mer om hva PowerOffice kan tilby din bedrift her

PO_horisontal_pos_R.png